ANWB fietsverzekering

De ANWB fietsverzekering

Ook bij de ANWB kunt u een fietsverzekering afsluiten. U kunt hier terecht met alle type fietsen en kunt zowel uw nieuwe als gebruikte fiets direct verzekeren. U kunt bij de ANWB kiezen uit twee algemene dekkingen en verschillende aanvullende dekkingen. In principe hebt u bij de ANWB een eigen risico van €25. Voor mountainbikes en racefietsen gelden andere bedragen. Zo betaalt u in het geval van diefstal bij deze typen fietsen geen €25, maar 10% van de waarde. Bij ditzelfde type fiets betaalt u in het geval van schade ook geen €25, maar €50 eigen risico.

De ANWB onderscheidt zich met het aanbod van de 'Blijven fietsen fietsverzekering'. Bij deze fietsverzekering wordt er een chip in uw fiets geplaatst met Track And Trace. Wanneer uw fiets vervolgens gestolen wordt, kan de verzekeraar precies zien waar uw fiets zich bevindt. Indien uw fiets niet binnen 48 uur gevonden is, heeft u recht op een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type.

De ANWB fietsverzekering sluit u af voor een periode van 3 of 5 jaar. Ook accessoires kunt u meeverzekeren bij de ANWB. Denk hierbij aan een slot of kinderstoeltje.

Dekking ANWB fietsverzekering

Zoals gezegd kunt u kiezen uit twee algemene dekkingen: de 'Blijven fietsen fietsverzekering' en de normale fietsverzekering. De 'Blijven fietsen fietsverzekering' sluit u af voor 5 jaar en is vergelijkbaar met de standaard fietsverzekering compleet. Bij een normale fietsverzekering kunt u kiezen voor verschillende dekkingen en eventueel kunt u ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Bij een normale fietsverzekering kunt u kiezen voor een looptijd van 3 of 5 jaar.


Naar de website van ANWB »

ANWB fietsverzekeringen

ANWB
ANWB - 5 jaar dekking compleet
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Ja Poliskosten: € 4,84
Looptijd: 5 jaar    
v.a. € 2,60 p/m Totale kosten € 31,20 Bekijken ➤
ANWB
ANWB - 3 jaar dekking standaard
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Nee Poliskosten: € 4,84
Looptijd: 3 jaar    
v.a. € 2,96 p/m Totale kosten € 35,52 Bekijken ➤
ANWB
ANWB - 3 jaar dekking compleet
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Ja Poliskosten: € 4,84
Looptijd: 3 jaar    
v.a. € 3,76 p/m Totale kosten € 45,12 Bekijken ➤
ANWB
ANWB - doorlopend compleet
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Ja Poliskosten: € 9,68
Looptijd: 1 jaar    
v.a. € 6,70 p/m Totale kosten € 80,40 Bekijken ➤