Centraal Beheer fietsverzekering

De Centraal Beheer fietsverzekering

Centraal Beheer is een bekende Nederlandse verzekeraar die naast verschillende andere verzekeringen, ook een fietsverzekering aanbiedt. Waarschijnlijk kent u deze verzekeraar we van de slagzin 'Even Apeldoorn bellen'.

Bij Centraal Beheer kunt u terecht voor fietsverzekeringen voor alle type fietsen. Bij deze verzekeraar zijn uw accessoires standaard meeverzekerd, dat scheelt weer premie. U kunt bij Centraal Beheer niet kiezen voor verschillende dekkingen. De standaard fietsverzekering dekt, net als de compleet of allrisk versies bij andere verzekeraars, ook schade door eigen schuld, tenzij deze schade het gevolg is van ernstige schuld. Denk daarbij aan het opzettelijk omgooien van de fiets. U bent met de standaard fietsverzekering van Centraal Beheer dus eigenlijk al allrisk verzekerd. Daarom betaalt u ook een eigen risico van € 25 per gemelde schade.

Kenmerken van de fietsverzekering

Schade melden bij Centraal Beheer kan online, telefonisch en per app. Wordt uw fiets gestolen of raakt deze na een ongeval total loss? Dan krijgt u tot 3 jaar na aanschaf van een nieuwe fiets het aankoopbedrag terug. Let er ook op dat uw fietsverzekering alleen uitkeert wanneer u er genoeg aan gedaan heeft om bijvoorbeeld een diefstal te voorkomen. In het geval van Centraal Beheer is de fiets alleen verzekerd tegen diefstal wanneer deze op slot stond met een ART-goedgekeurd slot met 2 sterren. In dit geval is ook schade ten gevolge van een poging tot diefstal gedekt. Hoe het hier ligt met de bewijslast is niet helemaal duidelijk.

Indien u een elektrische fiets verzekerd bij Centraal Beheer, is uw accu standaard meeverzekerd. De premie voor het verzekeren van een e-bike is bij Centraal Beheer overigens al erg laag. Verder kunt u ervoor kiezen een aanvullende verzekering af te sluiten bij uw fietsverzekering. U kunt daarvoor kiezen uit een rechtsbijstandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Een rechtsbijstandsverzekering zult u hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben, maar een aansprakelijkheidsverzekering is wel degelijk aan re raden.


Naar de website van Centraal Beheer »

Centraal Beheer fietsverzekeringen

Centraal Beheer
Centraal Beheer - dekking compleet
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Ja Poliskosten: € 0,00
Looptijd: 1 jaar    
v.a. € 3,76 p/m Totale kosten € 45,12 Bekijken ➤