Univé fietsverzekering

Univé fietsverzekering

Een fietsverzekering bij Univé sluit u al af vanaf € 2,41 per maand. Daarvoor krijgt u een uitgebreide dekking voor elk fietstype en wereldwijde dekking. U kunt uw fiets dus ook gerust meenemen op vakantie. Tevens kunt u er bij Univé voor kiezen aanvullende pechhulp af te sluiten. In het geval u stil komt te staan, heeft u recht op vervangend vervoer en natuurlijk reparatie van de fiets. De fietsverzekering van Univé wordt over het algemeen positief beoordeeld.

Vergoeding bij diefstal

Univé vergoedt altijd de aanschafprijs van de fiets in het geval van diefstal. Wanneer u een nieuwe fiets koopt en verzekerd, ontvangt u dus ook na 4 jaar nog de nieuwwaarde indien de fiets gestolen wordt. In het geval van een tweedehands fiets ontvangt u het bedrag dat u hebt betaald voor de fiets. Zorg er daarom wel voor dat u een bewijs heeft van het bedrag dat u hebt betaald. Dat kan bijvoorbeeld een bankafschrift zijn of een factuur. Vereiste voor een vergoeding is wel dat uw fiets op slot staat met een ART-slot. Mocht dit niet het geval zijn? Dan bestaat de kans dat de schade niet vergoedt wordt. Wanneer de schade wel vergoedt wordt, betaald u bij Univé een klein eigen risico.

Eigen risico
Het standaard eigen risico bij Univé bedraagt € 25,- per schade. Omdat schades aan een fiets vaak redelijk klein zijn (lamp kapot, velg krom enz.) kan het voorkomen dat het eigen risico bijna even hoog is als het schadebedrag. Het is het dan niet waard de schade te claimen. Het eigen risico betaald u alleen wanneer officieel is vastgesteld dat de schade vergoedt kan worden en dit ook gaat gebeuren op kosten van de verzekeraar.


Naar de website van Univé »

Univé fietsverzekeringen

Univé
Univé - doorlopend compleet
Dekking diefstal: Ja Eigen risico: € 25,00
Dekking schade: Ja Poliskosten: € 0,00
Looptijd: 1 jaar    
v.a. € 5,13 p/m Totale kosten € 61,56 Bekijken ➤